Tango schoenen kopen

Als je je schoenen niet schoonmaakt voordat je op een andere vloer gaat dansen kan het zijn dat deze andere vloer gladder of juist stroever aanvoelt dan ie in werkelijkheid is. Sommige materialen die op vloeren gebruikt worden combineren nu eenmaal niet zo best. Er zijn bijvoorbeeld vloeren waarop paraffine gestrooid wordt tegen gladheid, maar als zich onder je schoen juist veel paraffine verzamelt dan wordt het weer heel glad. Daarentegen wordt er op stroeve vloeren vaak talk gestrooid en als je dat nog onder je schoenen hebt zitten voordat je een gladde vloer betreedt dan wordt het wellicht té glad.

Kortom om prettig te dansen op elke willekeurige vloer kun je het best proberen zoveel mogelijk je schoenen aan te passen aan de vloer waarop je gaat dansen. (Als je intensief danst is het geen overbodige luxe verschillende schoenen met verschillende zolen in huis te hebben.) Pas als dat ook niet lukt kun je kijken of het toegestaan is om bijvoorbeeld talk of juist paraffine te gebruiken. Strooi nooit ongevraagd zelf iets op een dansvloer, dansvloeren zijn niet de makkelijkste vloeren om goed te onderhouden. Je kunt beter de eigenaar of organisator vragen of er iets te doen is aan een vloer als je vindt dat het echt niet dansbaar is. Door je eigen schoenen goed schoon te houden kunnen we met ons allen bijdragen aan betere vloeren.

TIP 1: Als je per ongeluk met stroeve schoenen op een stroeve vloer terecht komt, probeer dan niet ‘lichter’ te dansen. Veel mensen gaan meer op de tenen dansen en proberen zichzelf als het ware lichter te maken om zo het dansen te vergemakkelijken. Een groot risico van ‘heel stroef dansen’ is dat je bijvoorbeeld midden in een draai onverwachts geremd wordt door het contact met de vloer. Als je dan juist ‘licht’ danst heb je minder controle over je eigen beweging en bestaat de kans dat je bijvoorbeeld je knie, enkel of heup verdraait. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar in zo’n situatie kun je beter ‘zwaar’ dansen en je voet hard in de grond duwen. Dan blijft je been goed op spanning en als je dan onverwacht geremd wordt sta je ook daadwerkelijk stil. Nadeel hiervan is dat je natuurlijk sneller moe wordt in je benen, maar dan heb je je aerobics voor die week alweer gehad moet je maar denken. En liever een dansje minder omdat je moe bent, dan een heleboel dansjes minder omdat je geblesseerd bent, toch?

TIP 2: Naast stroef of glad heb je ook nog harde of zachte vloeren. De meeste houten vloeren hebben een bepaalde vering, maar sommige vloeren niet en stenen vloeren al helemaal niet. Je merkt dit meestal aan vermoeidheid of pijn in je knieën en in de ballen van je voeten. Het is raadzaam om op dit soort vloeren vooral op sneakers te dansen. Die hebben een dikkere, rubber zool die een gedeelte van de vering over kan nemen.

Dansschoenen voor Argentijnse tango. Prachtige collectie van dames tango schoenen van Nueva Epoca. Handgemaakte Argentijnse tango schoenen.

dansschoenen kopen bij danswinkel